Akıllı telefon piyasası, çoğu gelişmiş ülkede doygunluğa ulaşmış durumda. Bu yüzden Google ve Apple, kendi işletim sistemlerini Hindistan ve Çin gibi gelişmekte olan ülkelerde yaymaya çalışıyorlar.
Bu kapsamda Apple’ın Hindistan’da üretime başlayacağı söyleniyor. Çinli üreticiler ise ülkelerinde büyük bir Android pazarı oluşturmuş durumdalar. Çin’deki iPhone 7 ve iPhone 7 Plus satışlarıyla Apple da bu alanda önemli uzaklık kaydetti.
Kantar’ın son raporu, Android ve iOS’un Çin’de dinç bir dönemi (Nisan 2017’de sonlanan üç aylık vakit) geride bıraktığını söylüyor. Windows Phone’lu telefonların ise değil olmaya doğru sürüklendikleri gözleniyor.
ABD’de ise Apple’ın yükselirken Android’in az daha altı puan kaybettiği gözleniyor. Ilginç olan bir ayrıntı, Windows Phone’un geçen seneye tarafından ABD’de çoğaltma göstermiş olması.
Çin’de son çeyrekte Android ve iOS yükselmiş olsa da, önceki seneyle kıyaslama yapıldığında Apple’ın 3,8 puan kaybettiğini, aynı dönemde Android’in 4,3 puan yükseldiğini görüyoruz.
EU5 bölgesinde Android ve iOS’un yükseldiği gözleniyor. Burada Windows’u terk edenlerin çoğunun Android’e geçtiği anlaşılıyor. Android, EU5’te yüzde 78,3’lük bir pazar payına sahipken iOS, yüzde 19,3 ile yetiniyor.
Önceki HaberMarka Sıralamasında Google, Apple’ı Yeniden Geçti














