MacOS Sierra’yı kurmaya karar verdiniz sıra nasıl kuracağınıza geldi, bunun için birkaç yol var ama en pratik olanı USB Bellek ile kurmak: adım adım nasıl yapacağınızı anlatacağız ! Yazımızı okumaya devam edin…
Apple, en yeni MacOS sürümü Sierra’yı geçtiğimiz günlerde indirmeye sundu. Mac kullanıcıları, Mac App Store üzerinden ücretsiz bir şekilde en yeni işletim sistemini indirip Mac cihazlarını macOS Sierra’ya yükseltebilir.
Ancak temiz kurulum yapmak isteyen kullanıcıların içinde macOS Sierra işletim sistemi bulunan bir kurulum USB’si hazırlaması gerekiyor.
-İhtiyacınız olanlar-
- Öncelikle Mac App Store üzerinden macOS Sierra’yı indirmeniz gerekiyor.
- Ve en az 8 GB’lık bir USB belleğe ihtiyacınız olacaktır.
Evet ihtiyacımız olan imaj ve imajı atacağımız USB Belleğimiz hazır olduğuna göre kuruluma geçebiliriz…
NOT: Unutmadan hatırlatalım USB Belleği bir mac bilgisayar’da hazırlamalısınız.
Öncelikle Mac sisteminizi açın ve Disk İzlencesi uygulamasını çalıştırın.
Uygulamanın sol tarafında sisteminizdeki diskleri göreceksiniz. Listede USB belleğinizi bulun ve tıklayın. Sağ tarafta USB belleğinize ait bilgiler belirecektir.
Üst menüde bulunan Sil seçeneğine tıklayın, ve ardından yeniden Sil butonuna tıklayın.
Bu işlemden sonra USB belleğiniz biçimlendirilecektir…
Şimdi Terminal uygulamasını açın. -> Terminal uygulamasını arama’ya “terminal” yazarak bulabilirsiniz.
Şimdi aşağıdaki komutu olduğu gibi girin:
sudo /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/Untitled –applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app
Eğer sizden şifre isterse şifrenizi girin ve “y” veya “n” yani yes ve no (bunun anlamı işlemi onaylıyor musunuz ?) gibi birşey sorarsa “y” yazıp onaylayın.
Komutu onayladıktan sonra Terminal diske yazma işlemini başlatacaktır. Eğer hiçbir sorun çıkmazsa işlem tamamlandığında Terminal sizi bilgilendirecektir.
Evet işlem bittiğine göre USB’niz hazır demektir, şimdi gönül rahatlığıyla kurulumu yapabilirsiniz, kurulum yapmayı bilmiyorsanız internetten nasıl yapılacağını bulabilirsiniz.
Son olarak MacOS Sierra’yı kullanmak için mac kullanıcısı olmak zorunda değilsiniz eğer PC’niz uyumlu ise windows yerine MacOS Sierra’yı kullanabilirsiniz.
İyi günler dileriz…