Önce giyilebilir aygıt pazarından çekilen ardından da geliştirici kartlarını iptal eden Intel yine de rekor kazanç elde etmeye devam ediyor. Yılın ikinci çeyreğinde büyümesini sürdüren teknoloji devi bunu gelirlerine de çok iyi yansıttı.
Tekrar rekor
Açıklanana raporlara göre firmanın ikinci çeyrekteki geliri 14.8 milyar dolar olarak yeni bir rekora imza attı. Sene bazında yüzde 9 çoğaltma yaşamış firma etkinlik karında da yüzde 190 yükselme elde ederek 3.8 milyar dolara ulaştı. Hisse başı kazanç da bu dönemde yüzde 115 artışla 0.58$ seviyesine çıktı.
Intel, Programlanabilir Çözümler bölümü hariç öteki bölümlerde yükseliş sağlayarak dikkat çekti. En büyük artış hafıza çözümleri bölümünde oldu. Optane gibi yenilikçi teknolojiler geliştiren birim yüzde 58 yükselme gösterdi. Nesnelerin İnterneti ise yüzde 26 büyüdü. Daralan pazara karşın istemci bilgisayar bölümü de yüzde 12 büyümeyi başardı.
Önceki çeyrekte de önemli bir kazanç elde eden firma bu sayede 4.7 milyar doları kasasına koydu. Ayrıca yıl genelindeki tahminlerini de arttırdı. 2017 mali yıl toplamında işyeri 61.3 milyar dolar kazanç elde etmeyi bekliyor. Yeni Xeon işlemciler, Core X serisi gibi ürünler bu dönemde önemli bir katkı yapacak.







